SkolePortal og Book Creator

skoletubeskoleportalbookcreator

Siden 1. december er Book Creator blevet en integreret del af Skoletube og virker på alle computertyper, som kan bruge Chromebrowseren – SkoleTube arbejder fortsat på, at få det til at virke på IOS APP’en.

Derved er Book Creator blevet rykket op i superligaen med den nye kobling til dine medier på SkoleTube. Nu kan eleverne med ét klik hente sine egne medier ind i sin fortælling og dermed er alt forbundet på en enkel og smidig måde. Det betyder selvfølgelig også, at medier fra ressourcekanaler fremover også bliver nemme at bruge løs af.

Det betyder, at I som lærere nu nemt og enkelt kan ligge Book Creator materiale ind i forløb via SkoleTube i EasyIQ SkolePortal.

Det vil sige, at I nu kan lægge instruktionsbøger eller stilladseret indhold fra Book Creator ud til de enkelte elever via SkoleTube/Videointegrationen i SkolePortalen. Eleverne tilgår Book Creator-indholdet direkte i forløbet og laver projektet samt aflevere fra SkoleTube.

På denne måde kan I danne jer et overblik over elevernes produkter og samtidig give vejledning og respons. Eleverne kan endvidere lave et projekt i Book Creator direkte i Portfolioen i SkolePortalen via SkoleTube integrationen i video.

Se instruktionsvideoerne herunder.

EasyIQ SkolePortal – BookCreator uddeling af opgaver

EasyIQ SkolePortal – BookCreator elevtilgang og besvarelse

EasyIQ SkolePortal – BookCreator opfølgning og respons

Faglitterære opgaver:

Brug evt. også Book Creator som værktøj til:

  • Månedsbøger med klassens egne fortællinger om leg, læring, fællesskab og andet. Bogen skaber en åbning mellem børnenes forskellige verdner og bliver en del af deres digitale fodspor. Derfor passer det rigtigt fint sammen med Portfolio-delen i SkolePortalen. Se mere her: Månedsbog

Projektopgaver, hvor både analyser og information kan kombineres med billed og lydside til fremlæggelser og afleveringer. Det passer på den måde fint til synopsistanken.

  • Billedanalyser. Brug bookcreator som instruktions og undervisningsværktøj til eleverne. Se mere her: Billedanalyse

Skønlitterære opgaver:

Processorienterede skriveforløb

  • Essays: Brug BookCreator til at underbygge tematikker som for eksempel: Noget om ……. Temaer
  • Ungdomskultur
  • Helte O.S.V
  • Og meget, meget andet.