Teams

Med Microsoft Teams samles flere velkendte og brugbare Office 365 områder under en kasket – møder, samtaler, filer, opgaver, OneNote Classnotebook og apps fremstår i Teams klar til brug på klassen.Teamslogo

Med Microsoft Teams kan undervisere nemt og hurtigt gå fra at føre samtaler til at skabe indhold med kontekst, kontinuitet og gennemskuelighed. Microsoft Teams imødekommer de særlige behov hos forskellige grupper og gør dem i stand til at samarbejde nemt og få tingene gjort.

Du kan oprette forskellige teams til forskellige fag, projekter, aktiviteter (efter behov) og invitere andre fra skolen eller området til at deltage som medlemmer. Der kan også oprettes teams baseret på Office 365 grupper såsom klasser, og enhver ændring, der foretages i Office 365 grupper, synkroniseres automatisk i Microsoft Teams. Dette forenkler processen med at invitere og administrere teammedlemmer. Bemærk dog at du for nuværende kun kan oprette teams af typen ”alle” ovenpå eksisterende Office 365 grupper. Når du får oprettet et godt Team til din klasse, så kan du ved næste oprettelse af et nyt Team af “holdtypen” vælge “Opret et team med et eksisterende team som skabelon”, så kan du skræddersy hvilke kanaler, faner, instillinger, apps og evt. medlemmer, som skal indgå i dit nye team.

Der findes 4 typer af teams, som kan oprettes – her er det holdtypen, hvor teamet er ment til brug på klassen eller teamet ”alle” som er det mest aktuelle for os i det danske uddannelsessystem. De 2 andre teamtyper ”PLC’er” og ”Medarbejdere” er meget amerikaniserede i standardopsætningen omkring auto oprettede OneNotes på teamet.

Teamsopbygning

Et team kan nemt tilegnes den enkelte klasse og organiseres yderligere med kanaler, som indeholder faner til samtaler, filer, noter m.m. Kanaler kan oprettes ud fra klassens forskellige behov, eksempelvis efter enhed, emne eller projektbaserede grupper. I faner kan klassen uploade, gennemgå og redigere filer, noter og brugerdefineret indhold (såsom dokumenter, regneark, præsentationer, eksterne links, andre programmer m.m.) Dette indhold er så tilgængeligt for alle i klassen.

I ”Generelt” fanen ligger der automatisk en oprettet OneNote Classnotebook med indholdsområde, samarbejdsområde og individuelle områder – yderligere ligger der i ”Generelt” et opgave område, som ligeledes kan hænge sammen med OneNote ClassNotebook’ens distribution, udførsel og opsamling af opgaver til eleverne.

Microsoft Teams findes online i Office 365, men kan også downloades til din mobile enhed, og så kan du nemt holde styr på nyt i din klasse hvor som helst, når som helst.

Se her hvordan du opretter du dit team.