OneNote Class Notebook

OneNote Class Notebook

Arbejder du med Office-pakken i din undervisning? Så kan vi kun anbefale, at kigge nærmere på værktøjet OneNote Class Notebook, som er en udvidelse af det velkendte OneNote, som er tilpasset skolebrug og særdeles brugen i det digitale klasseværelse.

Hvordan kommer jeg i gang?OneNote Class Notebook

OneNote Class Notebook tilgås som en naturlig del af jeres Office365 løsning, hvor værktøjet har sit eget område, som tilgås via app-starten – Det er dog endnu nemmere, at oprette et Team som hold, så opstår Onenote Classnotebook’en automatisk. Se mere her: https://easyiq.dk/teams/ 

Med de allerede oprettede klasselister i EasyIQ Office365, så er det nemt, at oprette din OneNote Class Notebook til din klasse – du invitere simpelthen alle elever på én gang.

Indholdet

Du bestemmer indholdet, som passer til din undervisning – en OneNote Class Notebook kommer som standard med et indholdsbibliotek, et samarbejdsområde og individuelle områder til de enkelte inviterede elever. De individuelle elevsektioner opledes i et uddelingskopier, klassenoter og hjemmearbejde.

Vidste du godt, at når du opretter et Classroom i EasyIQ Office365, så oprettes der automatisk en OneNote Class Notebook også, som ligger tilgængeligt i Classroom’et. Deri er der også mulighed for at lave et specifikt lærerområde i OneNote Class Notebook’en.

Indholdsbiblioteket i OneNote Class Notebook er det centrale sted for læreren, at distribuere materialer såsom læsestof, regneark eller lignende. Eleverne kan se alt indhold i indholdsbiblioteket og kan åbne det skrivebeskyttet.

I samarbejdsområdet er et åbent område, hvor elever og lærer sammen kan samarbejde omkring konkrete ting – det kan være alt fra specifikke opgaver, til brainstorm, fælles feedback, fælles gennemgange mv.

I de individuelle områder er der mulighed for at arbejde specifikt med den enkelte elev som ligeledes har et sted, hvor der kan udleveres materiale, skrives noter og laves konkret hjemmearbejde.

Hvad kan man?

Det er stort set kun fantasien, som sætter grænser for hvad du kan i din OneNote Class Notebook. Du kan give lektier for, I kan samarbejde omkring opgaver både i grupper og individuelt, du kan kommunikere og skubbe indhold ud fra centralt hold og give alle adgang med få klik.

Du kan i alle de forskellige sektioner ligge multi-modalt indhold – såsom tabeler, filer (både i udskrift view og selve filen), regneark, skærmklip, billeder, links, videoer, optage videoer direkte i sektionen, optage lyd, tegne, overstrege, rette opgaver samt en hel masse mere.

Hvem bruger det? 

Flere af vores kunder bruger allerede OneNote og Onenote Classnotebook. Hør her hvordan Katja Borregaard fra Skt. Josefs Skole i Roskilde bruger Onenote og anbefaler hvordan du kommer igang.

Hør Katja fortælle om sin hverdag

Der er mange bolde, man skal holde i luften i en undervisningssituation. Eleverne skal have nem og hurtig adgang til undervisningsmateriale. De skal kunne samarbejde om øvelser og et område hvor de kan arbejde individuelt. De skal have uddelt opgaver, og du skal som lærer hurtigt kunne rette og støtte dem på hvert deres niveau.

“OneNote sparer mig utroligt megen tid i hverdagen. Jeg samler alt indholdet ét sted, og jeg kan holde elevernes fokus bedre end før. OneNote kan både rumme vedhæftede filer af alle typer, men understøtter også multimedier som fx YouTube-film, Sways, Microsoft Forms, lyd, video, håndskrift og meget mere.”

Online eller lokalt?

OneNote Class Notebook fungerer både online og lokalt – du får dog væsentlig flere funktioner i spil i den lokale udgave – hvor programmet åbner op i OneNote. Du kan til OneNote installere OneNote Class Notebook udvidelsen, så kan ændres i setup’et på din OneNote Class Notebook direkte i din lokale OneNote. Derudover kan du også udvide OneNote med learning tool – oplæsningsprogrammet – se mere her: https://easyiq.dk/oplaesning-af-tekster-og-billeder-omdannet-til-tekst-med-easyiq-office365/ 

Når du arbejder lokalt, så synkroniseres din OneNote Class Notebook automatisk, så du skal ikke selv tænke på at gemme for at dine elever får adgang til indholdet.OneNote Class Notebook i OneNote

Du kan nemt distribuere nye sektioner ud til elevområderne med OneNote Class Notebook udvidelsen til det lokale OneNote – fx hvis du konkret vil have dem til at arbejde med essays, så kan du lave en sektion med indhold og skubbe den ud til alle elever, så de får deres eget område, at arbejde med.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du kan komme nemt i gang ved at gå ind i ClassNotebook i app-starteren i din EasyIQ Office365, hvor du kan komme i gang med at oprette din første OneNote Class Notebook. Derefter anbefaler vi, at få den synkroniseret ned til din lokale OneNote og samtidig få installeret OneNote Class Notebook udvidelsen og evt. også learningtool. Så har du din første klassenotesbog og forudsætningerne for at kunne arbejde i det digitale klasseværelse med dine elever.

Eleverne tilgås OneNote Class Notebook i deres delt med mig sti på deres eget OneDrive. Derefter anbefaler vi ligeledes at de synkronisere med deres lokale OneNote, hvis de har egen computer og derefter kan den digitale undervisning tage fart.

God fornøjelse.

https://support.office.com/da-dk/article/Ofte-stillede-sp%C3%B8rgsm%C3%A5l-om-appen-OneNote-klassenotesbog-9183c502-9374-42a7-8d59-3a17c377077d?ui=da-DK&rs=da-DK&ad=DK