Årsplanshjælp

Rigtig mange er igang med at opbygge det kommende skoleårs årsplaner. Det kan måske gøres nemmere end du tror – vi har samlet et par små fifs ift. at genbruge forløb, årsplaner eller indhente hele årsplaner fra Clio Online i EasyIQ SkolePortal.

Derudover har vi lanceret nyt farve design i EasyIQ SkolePortal baseret på jer brugeres opfordringer – vi håber I kan lide det nye udseende.

OBS: Vi skifter til skoleåret 2018/2019 i weekenden d. 30 Juni og 1 Juli, så fra mandag d. 2 Juli arbejdes der i det nye skoleår med de nye klassebetegnelser.

Du kan fint arbejde 2018/2019 årsplanen og forløb her og nu, du skal blot skifte til det kommende skoleår.

Tidligere brugt forløb ønskes bruges i det kommende skoleår. 

 1. Find det forløb du ønsker at genbruge. (Bemærk det kan have gemt sig i det tidligere skoleår, hvis skoleårsskiftet er foretaget)
 2. Lav en kopi af forløbet (Dette anbefaler vi, da forløbet du laver kopi af, så fortsat bliver liggende, som da det blev brugt med evt. dertilhørende elevdata mv.)
 3. Gå ind i den nye kopi af forløbets stamdata og ændre start/slut datoen til det nye skoleår
 4. Forløbet ligger nu i det nye skoleår og er klar til at blive tilføjet elever og evt. lagt korrekt ind dato/tidsmæssigt

Se hvordan det gøres i videoen her:


Kopiere en hel årsplan til en bestemt klasse i det kommende skoleår

 1. I årsplan finder du den årsplan, som du ønsker, at kopiere til en anden klasse. (Vær opmærksom på hvilket skoleår du er i – og husk at du kan sortere på fag, så det kan også være en fagspecifik årsplan du vil kopiere)
 2. Vælg menuknappen øverst til højre – heri kan du vælge kopier årsplan
 3. I dialogboksen står antallet af forløb, som du er ved at kopiere – Vælg dernæst hvilken klasse du vil kopiere til og skift evt. skoleåret. OBS-boksen fortæller hvad den valgte klasse er i det kommende skoleår. Fx at 8 klasse er 9 klasse i kommende skoleår
 4. Derefter trykkes ok og alle forløb kopieres nu til den valgte klasse i det valgte skoleår
 5. Bemærk at du også har mulighed for at kopiere en årsplan til en skabelon, så du kan genbruge den ved at gå i skabeloner i årsplan og kopiere årsplansskabeloner ud derfra

Se hvordan det gøres i videoen her:


Kopiere Clio årsplan til en klasse

Du kan i EasyIQ SkolePortal kopiere en hel årsplan fra Clio Online til en klasse, hvor både indhold og tid er forslået. Du kan efterfølgende styre hvilke forløb du ønsker at gøre brug af og hvornår de skal afvikles med din klasse.

 1. Gå i årsplan og vælg skabeloner øverst til højre.
 2. Gå i forlag/område og vælg Clio Online
 3. Find den årsplan du ønsker at gøre brug af. (Du kan sortere på fag og klasstrin samt klikke på selve årsplanen for at se indhold og forslag fra fagredaktøren fra Clio Online på afviklning i årsplanen – klik på skabeloner for at komme tilbage til Clio Online årsplansoversigten)
 4. Klik på knappen til højre udfra den årsplan du ønsker at kopiere og vælg kopier årsplan
 5. Vælg klassen og skoleåret du ønsker årsplanen kopieret til – vær opmærksom på at 8 klasse i nuværende skoleår bliver 9 klasse i kommende skoleår. Obs knappen gør opmærksom på dette.
 6. Du trykker derefter ok og den valgte Clio Online årsplan er nu lagt ind på den valgte klasse.

Se hvordan det gøres i videoen her: