Varde Kommune: “Office 365 har funktionsudtømt SkoleIntra”

EasyIQ Office365 blogikon

En tydelig implementeringsstrategi og dedikeret indsats omkring Office 365 i Varde Kommune har givet dokumentplatformen en central rolle i skiftet fra Intra på vej mod Aula fortalt af Bjarne Højgaard Jensen og Bjarne Lund Christensen, som begge er skolekonsulenter i Varde Kommune.Varde-Kommune-logo

I Varde Kommune er Office365 blevet en central spiller i elever og lærerens dagligdag, hvor der deles, samarbejdes og udveksles informationer gennem dokumenter, apps og værktøjer.

Det daglige arbejde i Office365 er ikke kommet af sig selv – Varde Kommune lagde en tydelig implementeringsstrategi og har investeret både tid og ressourcer i at få udbredt løsningen internt, så den blev allemandseje. Derudover var det vigtigt med stort fokus på inddragelse af ledelsen, som på lige fod med alle andre også skulle bruge løsningen som centralt omdrejningspunkt i deres dagligdag.

Vidensdeling i netværket har ligeledes været et fokuspunkt, hvor flere af løsningens værktøjer, er blevet prøvet af, for at finde det ideelle for skolernes brugere.

Strategien omkring en tilbagevendende kompetenceudvikling var ligeledes i højsædet og brugerne har derfor været på kursuser af flere omgange med forskellige fokusområder. Strategien synes at være lykkedes i et sammenspil med en stærk intern support, der har været tilgængelig til at afhjælpe evt. udfordringer samt i et tæt samarbejde mellem de pædagogiske konsulenter og it-afdelingen.

Løsningen er sammensat i samarbejde med EasyIQ, som hjælper med at oprette og vedligeholde brugerne, således de logger på via den velkendte UNI-Login-boks. Dette har ligeledes været et tidligt strategisk træk i at få adoptionen og udbredelsen af Office365 i Varde Kommune til at lykkes.

Læs resten af casen her: https://easyiq.dk/varde-kommune-office-365/