Studivalgsportfolio

2017-09-22_145646

Studievalgsportfolio er blevet en obligatorisk opgave, som alle elever skal varetage i samarbejde med deres forældre og skal aflevere sammen med elevens uddannelsesplanen, når eleven begynder at arbejde henimod, hvor den videre færd inden for videregående uddannelsesverdenen skal foregå.

Vi fra EasyIQ har i samarbejde med en række af vores kunder udarbejdet et nemt koncept til at varetage uddelingen og opsamling af studievalgsportforlio-besvarelser, så det bliver så nemt og enkelt som muligt.

Fra og med 8. klasse skal din søn/datter arbejde med at udfylde sin studievalgsportfolio.

Den personlige studievalgsportfolio er et led i den unges forberedelse til valget af ungdomsuddannelse efter 9. eller evt. 10. klasse, og den skal vedhæftes elevens ansøgning til ungdomsuddannelse på optagelse.dk.

Det er faktisk forældrene, der har ansvaret for at sende ansøgningen og sørge for, at Studievalgsportfolio – afrapporteringsskema er vedhæftet.

Studievalgsportolio

Vi benytter i eksemplet her EasyIQ SkolePortal Opgave/aflevering som rigtig mange af vores kunder rundt omkring i landet har købt sig adgang til.

Det mener vi er en løsning, som gør det enkelt for dig, som underviser, at skubbe opgaven ud til de enkelte elever og forældre med ganske får klik.

 

 

I vidensdeling kan du nu søge på forløbet studievalgsportfolio i GLOBAL. Hvis I ikke har adgang til vidensdeling, så kan du selv lave ”Studievalgsportfolio” forløbet.

  1. Kopier forløbet til din forløbsoversigt
  2. Gå i Stamdata, hvor du ændre overskriften og fjerner kopi og samtidig deler forløbet til eleverne i de forskellige klasser via Elever i menuen øverst til højre. Sæt start og slut tidspunktet for forløbet
  3. Gå i forløbet og ændrer afleveringsopgavens tekstfelt til skjult, hvis du ikke ønsker, at forældre skal kunne skrive kommentarer. Derved kan du undgå forvirring om hvordan der skal afleveres.
  4. Afvent eventuelle responsopgaver og hold styr på afleveringerne af studievalgsportfolio i Opgaver-oversigten.

Hvis du ønsker en mere enkelt løsning, kan du lave et Exelark med PDF-filen.  På den måde undgår du, at forældrene skal downloade Adobe Reader for at åbne dokumentet.

Vi håber at du synes om løsningen og ønsker dig held og lykke i arbejdet med eleverne omkring deres fremtidige studievalg og ønsker.

Mere info omkring arbejdet med Studievalgsportfolio kan findes her: https://www.ug.dk/6til10klasse/tilforaeldre/studievalgsportfolio

I videoerne herunder kan du se, hvordan forløbet er sat op som lærer – og efterfølgende hvordan du bearbejder Studievalgsportforlioen som elev/forældre.

God fornøjelse.

Video 1 – Studievalgsportfolio udgives til eleverne fra lærer og vejleder

Video 2 – Studievalgsportfolio hentes, besvares og afleveres som elev