SkoleKom lukker d. 31/12 2019 – hvad gør vi nu?

SkoleKom

Styrelsen for It og Læring (STIL) har besluttet at lukke SkoleKom med udgangen af 2019.STILblog

Baggrunden er, at antallet af brugere på SkoleKom de seneste år har været støt faldende, og at der i dag findes et marked for kommunikationsløsninger, som mange skoler allerede benytter sig af. Det er derfor ikke længere en naturlig del af styrelsens opgaver at levere en kommunikationsløsning til skolerne. Desuden vil den kommende Aula-løsning opfylde nogle af de samme formål som SkoleKom. I forbindelse med lukningen af SkoleKom vil læringskonsulenternes vejledning om fag, test og prøver fortsætte på et nyt dialog-forum, der vil blive koblet til www.emu.dk. En lukning af SkoleKom vil derfor samlet set reducere mængden af forskellige platforme, som lærerne skal holde sig orienteret i.

Du kan løbende holde dig informeret på https://stil.dk/skolekom.

Sådan lyder den officielle melding fra STIL og SkoleKom pr. 2/4 2019, som er udmeldt på forsiden af SkoleKom: http://forside.skolekom.dk/

Vi er helt enige i grundlaget for lukningen, at kommunikations- og samarbejdsmulighederne i Office 365 og GSuite er rigtig gode og nok også bedre alternativer end SkoleKom. Derudover så vil Aula helt sikkert også varetage nogle af de formål som SkoleKom har givet os.

Den korte løsning på en exit fra SkoleKom er at mail/exchange flyttes til Office 365 eller GSuite og evt. vidensdeling fint kan køre videre i hhv. Teams eller GSuite Google+. Dialog-forum opsættes af STIL til at køre videre på emu.dk med læringskonsulenternes vejledning om fag, test og prøver.

Vil I høre mere om at komme i gang med Office 365 og/eller GSuite i afgangen fra SkoleKom?

Vi ved allerede hvad det drejer sig om, da mange af vores nuværende kunder netop har flyttet deres mail fra SkoleKom til Office365 og GSuite og nu bruger disse primært til deres samarbejde og vidensdeling. Et maildomæneskift fra SkoleKom til Office 365 eller GSuite koster 3.000 kr ekskl. moms i engangspris og dækker arbejdstimer. Forudsætter at I har en EasyIQ Office365 eller EasyIQ GSuite løsning i forvejen.

Tag en snak omkring mulighederne med Mikael Aagaard Poulsen på 2895 8385 eller map@easyiq.dk