Oplæsning af tekster og billeder omdannet til tekst med EasyIQ Office365.

EasyIQ Office365 blogikon

Vidste du, at du kan få læst dine tekster op på dansk i Word online direkte i EasyIQ Office365?

Det kan du og du kan faktisk meget mere end bare det. I EasyIQ Office365 fås værktøjet Learning tool (på dansk Læringsværktøjet), som er et oplæsningsprogram mm. til bl.a. Word og OneNote samt har et genialt sammenspil med Office Lens (programmet til at tage billeder af dokumenter og white boards)

I Word online kan du allerede i dag benytte funktionen ”Moderne læser” som du finder under Vis knappen i din menulinje.

Her kan du få læst teksten op fra dit dokument på dansk – når du har trykket moderne læser, så skifter dit dokument over til oplæsningsvisning, hvor teksten opsættes læsevenligt og i bunden findes afspil-knappen, hvorefter dit dokument bliver læst op med markering af de ord der bliver oplæst.

Oppe til højre kan du vælge udseende af oplæsningsvisningen – altså styre på størrelse, afstande og farver på din tekst, så de er let anvendelige for dig.

Yderligere kan du markere, at oplæsningsprogrammet skal dele ordene op i stavelser og ligeledes markere navneord, verber og adjektiver.

Du kan naturligvis og styre oplæsningshastigheden, så du kan tilpasse et tempo der passer dig.

Få læst billeder af tekst op!

Samme oplæsning kan du også få gjort af dine billeder med tekst, som du tager med Office Lens. Du kan tage billeder med din Office Lens app på din telefon og få læst teksten op direkte i Lens app’en eller eksportere dit billede til en Word-fil på dit OneDrive og derefter få det læst op i Word online.

Lens og oplæsningsværktøjet omdanner altså dit billede til tekst som kan læses op direkte med moderne læsser i Word eller direkte i Office Lens app’en.

Læringsværktøjet findes også i en download udgave til OneNote og kommer senere til Word – dog kun på engelsk lige nu, men er ligeledes lovet til at også komme på dansk. Så indtil videre ligger den danske version i Word online og i Office Lens.

OfficeLens Moderne læser