OBS! Office365 ændring i søg/deling på OneDrive

EasyIQ Office365 blogikon

Microsoft har lavet et par mindre ændringer i OneDrive, når du ønsker at dele et dokument eller en mappe med enkelte elever eller klasser. Du skal nu bruge ”Søg i mappe” funktionen for at finde dem. Denne funktion er ikke udbredt til alle endnu, men forventes, at blive det inden for kort tid. Den fremkommer i bunden af søge dialogboksen når du har markeret fil/mappe og trykket Del eller har trykket Del inde i et dokument.

Når du vælger en mappe eller fil, som du ønsker, at dele, så efter du har indtastet en klasse, elev eller kollega, skal du aktivt klikke på Søg i mappe for at vælge klassen eller brugeren. Klasserne træder ikke automatisk frem, og du kan ikke bruge enter-knappen til at lave din søgning. Du skal trykke på søg i mappe. Desto flere gange du deler noget, så finder OneDrive ud af, hvem du deler meget indhold til og gør så denne dialog nemmere for dig, så du som tidligere nemt, kan vælge hvem du vil dele noget med.

Delingonedrive1

 

 

 

 

Du skal stadigvæk gængse klassebetegnelser efterfulgt af en bindestreg  når du fremsøger hele klasser.

U-grupperne hedder nu medlemmer af den søgte klassebetegnelse. Det er denne vi anbefaler du vælger, da evt. ændringer i klassen af medlemmer, så automatisk også sker i din deling. Evt. nye elever bliver automatisk medlem af U-gruppen og får dermed adgang til det du du har delt med medlemmerne af U-gruppen.

Delingonedrive2

 

Deling til medlemmer af ugruppe

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved enkeltelever skal du stadigvæk taste mellemrum efterfulgt af elevens navn, og derefter trykke ”Søg i mappe” før eleverne du kan vælge kommer frem.

Delingonedrive3