Nyt UNI-Login, piktogrammer og Chromebooks

imgbin-laptop-chromebookblogicon

Det nye UNI-Login er blevet introduceret og er nu kørende for rigtig mange elever og ansatte rundt omkring i landets kommuner og skoler.

Mange brugere benytter Chromebooks som deres primære redskab i dagligdagen, og her er der opstået en udfordring for indskolingselever, som har eller snart skal sætte en ny selvvalgt adgangskode hos STIL. Indskolingseleverne skal vælge en adgangskode bestående af fire piktogrammer, men erfaringer viser desværre, at når en Chromebook går i sleepmode, er der ikke mulighed for at få piktogrammerne frem i loginboksen på Chromebooken’en for at aktivere den igen.

Det vil sige, at når en Chromebook er startet op på normal vis, indskolingseleven er logget på med sin piktogram-adgangskode første gang og Chromebook’en er gået i sleepmode, så vil eleven være nødsaget til at slukke Chromebook’en helt og starte forfra. Det er naturligvis et irritationsmoment, når eleven har åbne opgaver og portaler på maskinen, som man ønsker at fortsætte arbejdet på.

Om piktogrammer er nemmere at huske for indskolingselever og dermed en bedre adgangskode for dem skal vi lade være usagt, men i EasyIQ IdP har vi enten mulighed for at aktivere Chromebook’en igen ved at skrive tal-adgangskoden som piktogramadgangskoden er lig med jf. tallene på piktogrammerne. En anden mulighed er  at slå piktogrammerne fra centralt, og dermed sikre at indskolingseleverne kan logge på deres Chromebooks både første gang, og ved aktivering i sleepmode.EasyIQ IdP login Piktogrammer

Indskolingseleverne som logger på med EasyIQ IdP’en hvor piktogrammerne er fravalgt logger derfor på med fire selvvalgte karakterer eller cifre.

Mere ned 52 kommuner og 100 selvvejede skoler har tilsluttet sig EasyIQs IdP, og er nu i gang med at lære at skrive [email protected]æne.dk for blive omstillet til EasyIQ IdP’en.

Er det en problematik I oplever og vil gerne høre mere om EasyIQ IdP’en, så kontakt os på [email protected] eller direkte til salgsansvarlig Michael Thomsen på 2895 8397 / [email protected]