Nyheder og fifs til Minecraft

MEE

Husk at du nu med Microsoft Office 365 kan komme på Minecraft Education.imagesJYJ02LRY (002)

Gå til www.education.minecraft.net og log på med din office365 mailadresse. Snak med din superbruger på skolen, hvis det driller. Når du har downloaded spillet, skal det pakkes ud, og derefter er det bare med at komme i gang. Ved siden af skal du ligeledes downloade Classroom mode for Minecraft, samt Code Connection for Minecraft, så du på sigt kan give eleverne sjove og lærerige opgaver. Der findes gode tutorials på siden, der kan downloades til at komme i gang med. Der findes mange sjove verdener i Minecraft, prøv bl.a. Prisonescape, danske Blokby med tilhørende undervisningsforløb eller The Great Fire i London fra 1666.

Blokby: Link

Prison Escape: Link

The Great Fire: Link

Blokby i forandring

Prison EscapeLondon firefire

 

 

 

 

Code Builder til Minecraft Education er nu på gaden.

Den 2. maj udkom Code Builder til Minecraft Education. Med Windows 10 computer og Office 365, har du nu mulighed for at lade eleverne arbejde med basiskodning på computer og tablets via Code Builder Beta. Dette er en helt ny opgradering, som gør eleverne i stand til at udforske, skabe og spille i en stor Minecraft verden ved hjælp af kodeskrivning. Desuden er der links til ScratchW, Tynker hvor man kan lære mere om basiskodning.

Download Code Builder på hjemmesiden og med få klik er du i gang. I ”make-code” kan du programmere din robot til forskellige funktioner gennem kommandoer, du enten giver gennem blokkodning eller via JavaScript.

Desuden er der kommet nye funktioner i form af Command Bloks, som gør dig i stand til at give forskellige blokke kommandokoder i spillet. Byg portaler til teleportering, skift vejret og meget mere. Der er desuden tilføjet nye blokke, som bl.a. terakotta. Indbyggerne i landsbyer kan nu handle, hvilket giver et nyt aspekt i forhold til økonomi i spillet.

Du kan installere den opdaterede udgave af Minecraft allerede i dag, nu med lava og TNT til at gøre livet for eleverne lidt mere spændende.

Husk vi hjælper jer gerne i gang, såfremt I måtte have nogle spørgsmål til, hvordan I kommer på og får grundlaget for brugen af Minecraft på plads til brug op din klasse.

Vi udbyder for øvrigt en række kurser i efteråret bl.a. omkring Minecraft med gode ideer og fifs til at komme i gang.

 

Ser mere på www.easyiq.dk