Kodning i Minecraft Education Edition

MEE

Nu har Microsofts partnerskab med Minecraft tre års jubilæum. I dag er der mere end 2 millioner licenser i spil i mere end 115 lande og mere end 250 læringsforløb i MEE.
Det er skønt at opleve elevernes kreative læringskurver. Især inden for videnskab er der god progression. Det med at bygge i en verden ved brug af koder, uden grænser for brug af materialer eller ideer må være enhver lærers drøm, at kunne give sine elever. På den måde lægger spillet op til STEAM-principperne, og ved siden af er legen bibeholdt i aktiviteterne.

Minecraft 1

Som en del af pakken, i opkvalificering af elevernes evner, har Microsoft samarbejdet med Code.org gennem de sidste to år for at give elever og lærere gratis adgang til kodningskurser i Minecraft. I dag er der næsten 70 millioner Minecraft Hour of Code sessioner, som introducerer basiskodning til mennesker rundt omkring i verden.

En helt ny begynderbane med gode vejledninger er nu lavet, hvor der skiftes mellem små Minecraftvideoer, realtimevideoer, som introducerer nogle af menneskerne bag MEE og små kodeøvelser, der helt enkelt fører eleverne igennem basisdelen af kodeprocessen.

Hero`s Journey introducerer ”The Agent”, den lille koderobot, og 12 nye opgaver, som fører eleverne gennem loops, debugging og andre funktioner. Det er gratis, at tilgå og eleverne kan efterfølgende importere deres koder ind i MEE. De kan samtidig dele deres arbejde gennem e-mails, chat eller sociale medier. Lær mere på siden Minecraft Hour of Code site.

Minecraft 2

Prøv at gennemgå disse øvelser selv inden du introducerer det for dine elever. Det er såre simpelt og meget inspirerende. Alt i alt et godt udgangspunkt som ny i MineCraft kodning.

Undersøg Melissa Wrenchey, Doug Bergman og Jeff Gearhart, som bruger computerscience til at inspirere den næste generation af innovative kunstneriske mennesker.

Husk du kan booke kurser hos os omkring brugen af Minecraft i din undervisning – vi anbefaler samtidigt, at blive medlem af Minecraft i undervisningen-gruppen på Facebook.

Læs mere omkring Minecraft for Education og evt. køb af licenser her: https://easyiq.dk/minecraft-i-undervisningen-med-office365/