Kender du Office Mix til PowerPoint?

EasyIQ-Mix-blogikon

Nu har du fået muligheden for at give den ud for Jørgen Klevin i dine undervisningsmaterialer, hvor instruktionsvideoer til dine elever samt øvrigt materiale gøres multi-modalt og kan bruges aktivt som flipped learning.

Office Mix til PowerPoint giver dig fx muligheder for at lægge en grafisk baggrund ind i din PowerPoint præsentation. Her kan du så optage lyd eller video, hvor du kan forklare eleverne om det emne du har valgt at kaste dig over, samtidig med at du tegner og fortæller. Eleverne har derved mulighed for både at se dig og lytte, mens du med dine tegninger kan underbygge de tematikker der lægges for dagen. I eksemplet herunder kan du se hvordan man kan bruge værktøjet i sine instruktionsvideoer.

Videoen kan gemmes som en almindelig PowerPoint fil, og derefter distribueres via SkolePortalen, Opgave/Aflevering eller i teams og den vej deles med dine elever.

Du kan også vælge at gemme din video på mix.office.com, så dine videoer bliver tilgængelige for elever eller forældre via deres Microsoft konto.

Se instruktionsvideoen her:

Hvordan bruger du det?

  1. Åben for PowerPoint
  2. Hent det baggrundsmateriale ind i din præsentation, som du vil arbejde med fra en gemt billedfil.
  3. Klik herefter på mix i den øverste proceslinje, hvis du ikke allerede har installeret programmet, skal du downloade gennem følgende link https://mix.office.com/en-us/Home
  4. Vælg Slide Recording længst til vestre i proceslinjen.
  5. Her kan du så vælge at optage videoen, hvor du har dine tegneredskaber til højre. Du ses ikke selv på skærmen men der optages. Dette tilføres efter endt optagelse.
  6. Du har herinde yderlige mulighed for at skifte mellem din slides i dit PowerPoint, du kan se det, du har optaget, samt vælge at slette din optagelse under Edit Slide Recording.
  7. Herefter kan du lukke Mix ned med krydset øverst i højre hjørne. Nu kan du gemme din PowerPoint som du plejer.
  8. Du kan også vælge at gemme dit mix som en video på din egen PC, eller at oploade dit mix til mix.office.com. Du har samtidig muligheden for eksportere det til O365 video, hvor du kan dele videoen med dine elever i teams.

 

I videoen herunder kan du se hvordan instruktionsvideoen i mix.office.com blev lavet fra bunden.

God arbejdslyst med de nye spændende tiltag.