Hvor står jeres skole AD når UNISync, ADU/ADP udfases i 2019?

STILblog

Har I et skole-AD så er det vigtigt at være opmærksom på, at STIL har meldt udfasningen af UNISync og ADU/ADP til at kunne ske allerede d. 1/10 2019.  Pr. 1/4 2019 er der udmeldt en 6 måneders varsel for udfasningen. https://viden.stil.dk/display/INFRA2/Roadmap

UNISync og ADU/ADP bruges primært til at distribuere password rundt og til oprettelse og vedligehold af brugerne i jeres AD.

Derfor skal I beslutte jer om I fortsat ønsker et skole-AD eller om det giver mening for jer at køre en ren Azure-AD løsning.

Flere EasyIQ-kunder har allerede valgt at gå en af disse veje og nogle har valgt et hybrid setup med at flytte nogle funktioner i skyen, mens andre holdes lokalt i skole AD’et.

Hvad bruger I jeres skole AD til i dag?

Det er vigtigt at få listet funktionerne op omkring hvad jeres skole AD bruges til i dag. Foruden oprettelse og vedligehold af jeres brugere – opnår brugerne ligeledes måske drevplads via AD’et og hvad med print, wifi-validering, GPO og evt. andet?

Vi vejleder meget gerne om den rene Azure AD løsningen sammenholdt med et lokalt skole-AD, der er fordele og ulemper. Men med Microsoft udvikling på Azure AD og Intune er det nu en reel mulighed med en løsning uden et lokalt AD.

Lokalt AD eller skyen?1280px-Microsoft_Azure_Logo.svg

Spørgsmålet om ikke at gå i Azure, og lade AD’et fortsætter kan give god mening på baggrund af enten funktioner ønsket eller præferencer om at bibeholde AD’et lokalt hos sig selv. Derudover kan tidsfaktoren i, at STILs udfasning af UNISync og ADU/ADP gøre, at man ønsker at bibeholde AD’et permanent eller i en overgangsperiode. Ønsker I, at få oprettet jeres brugere i Azure AD kan priser findes her: https://easyiq.dk/pris-easyiq-office365/ – EasyIQ Office365 kunder er allerede oprettet i Azure AD.

Med EasyIQ IDM i jeres skole AD kører jeres AD videre selv med STILs udfasning. Derudover vil I kunne sige ja til at leve op til persondataforordningen, hvor der er flere arbejdsgange og procedurer, der skal være styr på, for at kunne efterleve det nye regelsæt omkring brugerdata.

Mere end 400 skoler bruger vores EasyIQ IDM i dag bl.a. alle skolerne i Aalborg Kommune, Aarhus Kommune, Roskilde Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, Sorø Kommune, Skive EasyIQ IDM 250Kommune samt en lang række privatskoler, friskoler, efterskoler m.fl.

Læs mere omkring EasyIQ IDM her: https://easyiq.dk/easyiq-idm/

Vi vejleder hellere end gerne om vejen mod skyen og hjælper naturligvis ligeledes også gerne med vores EasyIQ IDM, som sikrer, at jeres Skole-AD kan fortsætte også efter UNISync og ADU/ADP stopper.

Pris for EasyIQ IDM for enkelt skoler med op til 1000 brugere.

Oprettelse og vedligeholdelse af brugere på Local AD
Løsningen indeholder tovejs password synkronisering.

Prisen for en sådan løsning er: 12.000,- i Licens og installation.
Løsningen koster 6.000,- i support og vedligehold pr. år.

Der er følgende forudsætninger der skal være på plads for at vi kan levere og installere:

  • Et velfungerende AD
  • 1 Server roller, vi kan installere på
  • Microsoft SQL Server og nødvendige Microsoft Licenser.
  • Ws17 mellem datatræk og evt. UNISync aftale med STIL, så længe denne service kører.
  • Remote adgang til installation og support

Alle priser er ex. Moms.

Ønsker I at fortsætte jeres AD med EasyIQ IDM i kommune, så kontakt Michael Thomsen, Salgs- og marketingansvarlig på mth@easyiq.dk eller 2895 8397 for en snak og evt. priser.