Fjernundervisning via Teams og EasyIQ SkolePortal

TeamsEasyIQSkolePortal

I disse dage og uger oplever vi lukkede institutioner og skoler rundt om i Europa, og i skrivende stund enkelte skoler i Danmark samt en forestående nedlukning af skolerne i 14 dage pga. Covid19.

For nogle kan det virke som et yderligere pres at skulle skubbe undervisning 2-3 uger i en i forvejen presset årsplan. Men undervisningen kan i de fleste tilfælde omlægges til fjernundervisning. Ikke kun i disse virustider, men også i forbindelse med projektopgaver, snelukning, sygdom eller andet fravær, hvor eleverne ikke kan eller skal være fysisk til stede i lokalet.

Microsoft Teams-løsning indeholder både muligheder for videomøde/undervisning via skærmdeling og fællesdrev. Kombineret med EasyIQ Skoleportal bliver det muligt med opgaveløsning og afleveringer. Alt sammen online.

Videomøder i Teams

Eleverne i dit Team kan kontaktes i et videomøde eller ringes op direkte via Teams-appen. Møder i Teams kan hermed bruges som undervisningsforum. Ved hjælp af skærmdelingsfunktionen kan læreren vise det, som man normalt ville vise på et board i klassen.

Opgaver og afleveringer i SkolePortal

Har man som lærer gennemgået et emne på ”boardet” via skærmdeling, kan eleverne efterfølgende løse tilhørende opgaver eller lave afleveringer til emnet i EasyIQ Skoleportal. Når man lægger en opgave ud til klassen, sendes den ud til hver enkelt elev, som derfor laver deres individuelle besvarelser.

I Skoleportal kan man lægge tekster ind i materialeområdet. Eleverne kan kun læse og udskrive fra dette område, og ønsker man eksempelvis mundtlig feedback på tekster, kan man bede eleverne optage en video med deres kommentarer til teksten. Dette kan ske direkte i et afleveringsfelt i SkolePortal, hvor eleverne kan optage fra deres PC eller mobiltelefoner.

Skoletube er en anden kanal, som kan benyttes direkte fra SkolePortal. Har eleverne arbejdet i f.eks. Book Creator eller WeVideo, kan de tilgå dette arbejde direkte i SkolePortal.

Vil I vide mere?

I kan derfor via EasyIQ sikre jer, at fjernundervisning i høj kvalitet kan foregå mellem elever og undervisere med udgangspunkt i Microsoft Teams og EasyIQ SkolePortal.

Ønsker I at høre mere om fjernundervisning via Teams og SkolePortal, og evt. bestille et online kursus, hvor vi gennemgår hvordan I griber fjernundervisningen an, kan I tage kontakt til:

Mikael Aagaard på telefon 88 44 00 85/mobil 28 95 83 85 eller [email protected]

Hvis I benytter Office 365 allerede og gerne vil igang nu er her en god guide: Getting started with Microsoft Teams for Remote Learning  og vi tilbyder forskellige webinarer her: Teams (på engelsk)

Endvidere har vi flg. danske kurser:

1. ”Kom godt igang med Microsoft Teams” her: aka.ms/dkTeams
2. Introduktion til fjernundervisning: https://education.microsoft.com/da-dk/course/0235e042/7

For at sikre at læring kan fortsætte elever og lærere imellem, så tilbyder vi ligeledes gratis adgang til Minecraft: Education Edition til og med juni til alle med en valid Office 365 konto. Bed blot kunder om at udfylde dette link, så er de igang! ->Original post her.

Hvis I ikke benytter Office 365 kan I komme igang her Office 365 Education Set Up Guide samt Getting started with Office 365 and Windows 10 Educator Course)