Filer efter behov i OneDrive

OneDrive ikon

Når du synkroniserer dine filer gennem OneDrive, så kan du benytte dig af funktionen ”Filer efter behov”.

Kort og godt betyder det, at du kan tilgå dine filer, uden at de optager plads på din enhed, men stadig have direkte adgang til alle dine filer, som ligger i OneDrive.

Du aktiverer ”Filer efter behov” direkte i OneDrive programmet, som du har installeret på din maskine, her kan du se alle dine filer i For de fleste brugere, så er denne funktion slået på automatisk.

Du kan i din filoversigt i Stifinder og få oplysninger om hver enkelt fil. Nye filer, der er oprettet online eller på en anden enhed, vises som kun online-filer, der ikke optager plads på enheden. Når du har forbindelse til internettet, vil du kunne bruge filerne på samme måde som alle andre filer på din enhed.

Dine filer får en af disse statusser i Stifinder:

Filerefterbehovonline Filer, der kun er online, optager ikke plads på din computer. Du kan se et skyikon for hver fil, der kun er online, i Stifinder, men filen downloades ikke til din enhed, før du åbner den. Du kan ikke åbne filer, der kun er online, når enheden ikke har forbindelse til internettet.
Filerefterbehovlokalttilgængelig Når du åbner en fil, der kun er tilgængelig online, downloades den til din enhed og bliver til en lokalt tilgængelig fil. Du kan åbne en lokalt tilgængelig fil når som helst, selv uden adgang til internettet.
Filerefterbehovbevaraltidpåenhed Kun de filer, du markerer som “Bevar altid på denne enhed”, har den grønne cirkel med hvid markering. Disse altid tilgængelige filer downloades til din enhed og de optager plads, men de er der altid, også når du er offline.

Du kan altid højreklikke på en fil og vælge ”Frigør plads”, hvilket vil flytte filen til onlinestatus og dermed ikke optager plads på din enhed.

Filer efter behov er en del af de nyeste OneDrive apps.

Se mere omkring Filer efter behov og opsætning af dette på linket her