EasyIQ Office365 – kom godt i gang

Hej og velkommen til kom godt i gang med Office365-siden. På siden her vil du kunne se de basale ting som hvordan du logger ind, navigere og de forskellige funktioner, som er til rådighed i løsningen. Vær opmærksom på, at det ikke er sikkert, at din skole har købt alle funktionerne herunder.

1. Hvordan du logger på og navigerer

 • Når du skal logge på EasyIQ Office365, så gøres det via smartlinket; http://intranet.easyiqcloud.dk eller via samme link som findes øverst til højre på www.easyiq.dk
 • Du indtaster herefter dit UNI-Login brugernavn og adgangskode i UNI-Login-boksen, hvorefter du vil blive logget ind på forsiden af EasyIQ Office365
  App-starteren

  App-starteren

 • Du kommer nu ind på forsiden af Office365
 • Du navigerer i løsningen ved at trykke på store knapper på forsiden eller via app-starteren, som findes i øverste venstre hjørne . I app-starteren findes mange af Office365-funktionerne – nogen af dem findes både på forsiden og i app-starteren.
 • Når du vil tilbage på forsiden, så kan du altid trykke på EasyIQ-logoet, som findes øverst i den sorte linje, så er du retur til forsiden.

2. Første gang du logger på – skal du aktivere dit OneDrive

Aktivere dit OneDrive (dit personlige område)

 • Klik på ”OneDrive” i app-starteren øverst til højre eller OneDrive knappen midt på forsiden
 • Du får derefter denne besked ”Velkommen til OneDrive for Business”.  Under billedet vælges “Spring dette trin over”
 • Dit OneDrive bliver herefter genereret og er snart klar til brug
 • Første gang du går ind på OneDrive for Business derefter får du en pop-up besked der siger “Få mest muligt ud af SharePoint” Den siger du ok til.
 • Dit OneDrive for Business er nu klar til brug

 

3. Indhold og funktioner i EasyIQ Office365

På forsiden er der adgang til: (Hvis din skole har købt og/eller har givet jer adgang til alle funktionerne)

OneDrive – brugerens privatområde med 1TB online plads og adgang til Office-funktionaliteter (altså her har den enkelte bruger sine data – og kan oprette nye dokumenter) – og mulighed for deling af dokumenter og synk til lokal pc mm.

VIGTIG! OneDrive MÅ/SKAL kun bruges til personlige data. Man skal ikke dele filer fra OneDrive over i grupper og Teams, Skolens filer skal placeres direkte i gruppen/teamet

Grupper og Teams skal bruges til skolens data. Læg fælles filer i et fælles Team fremfor på en brugers OneDrive, da OneDrivet er personligt og forsvinder sammen med brugeren, mens Teams bistår på trods af brugere som forsvinder fra Teamet.

Når en ansat stopper på skolen – så husk at snakke og gennemgå brugerens data.

Se video nr. 2 – https://easyiq.dk/video-office-365/

2016-04-29_145241

Links – liste over alle digitale læringsmidler – og dem der er UNI-Login-baseret kører med Single sign-on (I kan selv lave nye overordnede paneler og lægge nye links ind – og I bestemmer selv navn og logo på dem)

Se video nr. 3 – https://easyiq.dk/video-office-365/

SkolePortal og Opgave/aflevering – lav digitale læringsforløb med forenklede fællesmål, multi modalt indhold og varetag opgave/aflevering mellem underviser og elev. Stil en opgave med start- og sluttid overfor en klasse, individuelle elever eller grupper og følg med i elevens arbejde med opgaven undervejs og sluttelidt med evaluering og karaktergivning samt alle opgave gemmes i digital portfolio. Underviser kan enten bestemme filformatet word, excel eller powerpoint som der skal arbejdes i – eller også kan opgaven besvares fra eleven valgt format. Slutprodukter kan være alt – altså digitale links fx prezi-præsentationer eller dokumenter, videoer, billeder mv. Indeholder også mulighed for videofeedback mellem underviser og elev på den enkelte opgave.

Se video nr. 4 her https://easyiq.dk/video-office-365/

Mail/Klasser – send og modtag mail – alle brugere får 50 GB mailkonto.

Brugernes mail bliver [email protected]æne.dk

Yderligere indeholder Mail nem adgang til klasserne (tilvalg) – altså fælles områder baseret på STIL-informationer. Eleverne er automatisk tilmeldt deres klasser som hos STIL, mens lærerne skal vælge sine klasser via linket her

Linket til at vælge sine hold og klasser ligger også tilgængeligt i Office365 i Links-modulet eller på Office365-forsiden, hvis I ikke har Links-modulet.

Se evt. video nr. 5. https://easyiq.dk/video-office-365/

2016-04-29_144817

Personer – oversigt over alle brugere og klasser på skolen/i kommunen og mulighed for at lave egne kontaktlister samt tilføje kontakter til Skype for Business

Se evt. video nr. 6. https://easyiq.dk/video-office-365/

2016-04-29_145019

Kalender – dine aftaler og skema – og synkroniser fx din SkoleIntra-kalender direkte ind i Office365 m. autosynk og mulighed for at booke onlinemøder gennem Skype for Business

Se evt. video nr. 6. https://easyiq.dk/video-office-365/

Se evt. vejledning nr. 2 om intra-kalenderen i Office365 kalenderen. https://easyiq.dk/office-365-vejledninger/

2016-04-29_145823

Software – download af software/apps der spiller sammen med EasyIQ Office365 portalen – herunder Skype for Business og Office-pakken lokalt (Office-pakken stilles gratis til rådighed for eleverne og underviserer, som hver i sær får 5 licenser som kan bruges på egne computere og mobile-enheder. Se video nr. 7 på siden her: https://easyiq.dk/video-office-365/ og læs evt. mere her Se mere om gratis Office-pakker til eleverne og lærere her

Når du skal bruge en af dine licenser – vil du blive spurgt om din mailadresse – her skal du bruge [email protected]æne.dk og din UNI-Login-adgangskode. Vil den ikke godkende dig – så prøv evt. punkt 4 nederst på siden herunder.

I Software får du ligeledes adgang til Skype for Business – se mere om Skype for Business i video nr. 7a – https://easyiq.dk/video-office-365/ 

I app-starteren er der adgang til:

Teams – Arbejd i Teams og spar tid i jeres fælles kommunikation og samarbejde. Kollegaer og medstuderende tilknyttes dit team, hvor i kan samarbejde omkring filer, kalender, samtaler og en lang række andre muligheder.
Et team kan også oprettes, som et hold og dermed indeholde Classroom funktionalitet, hvor man kan stille opgaver over for eleverne og få besvarelser retur – ligeledes med kommenterings og karakter muligheder.

Se video nr. 8 på siden her: https://easyiq.dk/video-office-365/

2016-04-29_150154

Sway – Lav egne hjemmesider af billeder, videoer, tweets mv., som kan ligges offentligt tilgængelige. Oplagt værktøj til slutprodukter til projektuger eller billeddeling fra eksklusion o.l.

Se video nr. 9 på siden her: https://easyiq.dk/video-office-365/

Forms

Forms – Er et spørgeskemaværktøj, hvor du kan genere dit eget online spørgeskema bestående af en lang række forskellige spørgsmålstyper – lige fra multiple choice, hv-spørgsmål, rating-spørgsmål mm. Spørgeskema ligger tilgængeligt med et unikt link, som man sender til sine respondenter – Forms opsamler automatisk svarene og genererer en rapport med diagrammer derudfra. Du kan sætte at respondenterne er indenfor din organisation – fx elever i din klasse – og dermed se hvad den enkelte bruger har svaret på dine spørgsmål.

Forms har også en indlejrings funktion, så det er nemt, at indlejre dit spørgeskema i andre hjemmesider o.l.

Se video nr. 10 på siden her: https://easyiq.dk/video-office-365/

2016-04-29_150229

Class Notebook – En version af OneNote, der er skræddersyet til det digitale klasseværelse, hvor læreren kan oprette eleverne i sin notesbog og differentiere rettighedsniveauet, så de uhindret kan uddele materiale, uforstyrret kan følge med i elevens arbejde og tillade eleverne samarbejdesrum, hvor de kan sidde i samme notesbog og alle skrive sammen på samme tid.

Fås også i en Staff Notebook, hvor det er nemt, at samarbejde kollegaer imellem. Denne findes hvis du trykker Vis alle mine apps i app-starteren

Se video nr. 11 på siden her: https://easyiq.dk/video-office-365/

2016-04-29_150112

Delve – Opslagsværktøj i Office365, hvor den enkelte bruger kan se alt indhold, som er tilgængeligt for denne. Se evt. mere om Delve her

Se video nr. 12 på siden her: https://easyiq.dk/video-office-365/

2016-04-29_150311

Groups – Et gruppeværktøj som er tilgængeligt i OneDrive, Outlook, Personer og Kalender, hvor brugerne kan oprette projektgrupper, som får et fælles filområde, en mail, kalender, notesbog og andre ting til gruppearbejdet. Læs og se om groups her: https://easyiq.dk/grupper-i-easyiq-office365/ og i video nr. 5 https://easyiq.dk/video-office-365/

Hvis I har tilvalget Klassesider i jeres Office365 løsning, så oprettes alle klasser fra UNI-C/STIL under grupper – og alle eleverne er automatisk tildelt sine klasser. Det vil sige, at klasserne er klar til brug såsnart eleven logger på. Lærerne skal ind og vælge sine klasser via linket du kan finde i vejledning 15 på siden her.

2016-04-29_150710

Yammer – Professionelt socialt-medie, som er integreret med jeres Office365. Giver mulighed for at danne grupper, netværk med deling af socialt indhold såsom billeder, filer, polls, videoer mv.

 

 

4. Skift af UNI-Login adgangskode

 • Hvis du tidligere har skiftet din UNI-Lgin-adgangskode, så skal du skifte den igen! Det er blot synkroniseringen, som skal finde ud af, at du har fået en ny adgangskode. Dette er også svaret, hvis du møder nogle steder, hvor du ikke kan logge ind fx Skype for Business, OneDrive for business app’en eller ikke kan aktivere din Office-licens.
 • Dette gøres simpelt ved at logge ind med dit UNI-Login og adgangskode på siden her: http://brugerprofil.emu.dk
 • Til venstre i menuen når du er logget ind vælger du skift adgangskode – og indtaster din nuværende adgangskode og din nye to gange.
 • Hvis du ønsker at beholde dit nuværende password, så laver du blot 2 passwordskift lige efter hinanden.
 • Efter 15 minutter skulle synkroniseringen gerne have kørt og du er klar til at bruge sammenspillet med Office365 og lokale programmer.

5. Andre smartlinks til EasyIQ Office365

 • Foruden smartlinket http://intranet.easyiqcloud.dk, som sender dig til forsiden af løsningen, så har vi også lavet yderligere smartlinks, som sender dig direkte til bestemte steder i Office365.
 • http://onedrive.easyiqcloud.dk – Direkte ind på brugerens OneDrive for business – kan også bruges første gang til generation af brugers OneDrive for business
 • http://mail.easyiqcloud.dk – Direkte ind i brugerens mail i Office365

6. Søgning på brugere

 • For at søge på brugere i Office 365 skal man gøre følgende:
  • Søg på elever, her bruges klassebetegnelsen mellemrum og så elevens fornavn, så kommer eleven frem ved få klik
   • F.eks. Søg på ”2a Pe” så fremkommer ”2a Peter Hansen”
  • Søgning på ansatte, her bruges deres fornavn, mellemnavn og efternavn, så kommer den ansatte frem.
  • Man skal aktivt klikke på søg, som vist her: https://easyiq.dk/obs-office365-aendring-i-soegdeling-paa-onedrive/