Office 365 – Ansatte fællesdrev

Vi har udvidet klassesider modullet således at kan oprette og vedligeholde 1 Office 365 gruppe pr. skole f.eks. “Alle-Ansatte-Engskolen”

Dermed får skolen et fælles sted at gemme og finde fælles data, og har derudover et fælles sted for lærere at skive beskeder og kommunikere.

– Flere folkeskoler bruger dette til at gemme indhold fra SkoleIntra i forbindelse med forberedelserne til at skift til Aula.

Så skal i ikke tænke på vedligeholde adgangen til gruppe i forhold til nye ansatte.

Hvis i ønsker dette opsat, så skiv at i ønsker Ansatte-fællesdrev på support@easyiq.dk så opsætter vi det i jeres Office 365.

klassesider

Afgangseleverne skal selv sørge for at tage deres filer og dokumenter med videre

Det er vigtigt at få givet jeres afgangselever informationen omkring de selv skal trække deres data (filer og dokumenter) ud af Office365 og GSuite, hvis de ønsker, at beholde dem og have ejerskab på dem fremadrettet.

Når eleverne registreres på en anden skole, så slettes deres adgang til deres data. Derfor er det enormt vigtigt, at eleverne kopierer deres data inden de stopper på skolen.
Vi har lavet nogle vejledninger, så det er nemt, for eleverne, at få taget deres data med videre.

Husk ligeledes at elevernes Office-pakker overgår til en read-only version, når de stopper på skolen. Hvis det er en Office-pakke, som de har fået gennem skolen.

OneDriveGDrive

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Træk data ud af OneDrive og GSuite med hjælp fra disse vejledninger:
OneDrive – Vejledning 20 på siden her: http://easyiq.dk/office-365-vejledninger/ 
– OBS: Det er vigtigt, at lave special backup af OneNote filer
GDrive – Vejledning 1 på siden her: http://easyiq.dk/g-suite-vejledninger/ 

EasyIQworkshop

Book jeres workshops til efteråret

Vi er naturligvis klar til at komme forbi til hands-on workshops i efteråret. Bliv bedre til at bruge EasyIQ SkolePortal, Office365 og/eller GSuite.
Der er allerede lagt en række workshops ind efter sommerferien – vi glæder os til at se jer.
Skriv eller ring hvis vi skal komme forbi jer også. salg@easyiq.dk/7030 1888

 

EasyIQ SkolePortal og Opgave/Afleveringer opdatering

Ændring i top menu:

  • Portfolio flyttes ud så den fremgår i top menuen
    • Portfolio er forsat også, at finde under elevplan
  • ”Forlags-knappen” fra topmenuen flyttes ind under ”Vidensdeling”

Portfolio
Vi har gennem tiden fået meget input på Portfolio funktionalitet.
Vi har lyttet og modtaget alle de gode forslag, som nu har udmundet sig i, at lærere og elever får nu en række nye muligheder i Portfolio.

Lærere og elever kan oprette indhold direkte i Portfolio uden relation til et forløb.
Det vil sige at man kan placere Kommentere, Filer og Video feedback direkte i Portfolio til den enkelte elev:

NyPortfolio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Derudover kan man også tilføje Kommentere, Filer og Video feedback i relation til forløb/opgave.
Kommentere der er givet til forløbet under feedback vises nu også direkte i Portfolio – hvilket ligeledes gør sig gældende, når der er lavet ”kommentar til elev” på en konkret opgave i et forløb.
Med andre ord – alt feedback af forskellig art samles i Portfolio automatik lige meget hvor du giver den.

WordMat er nu tilgængeligt til Word 2016 på Mac

WordMat er et plugin, som er lavet til Microsoft Word. Det er ganske gratis at hente og installere. Det er dog en forudsætning, at man har Microsoft Word installeret.WordMatLogo

Der kan arbejdes med mange matematiske områder via WordMat, men især ligningsløsningsdelen og trekantsberegneren letter virkelig arbejdet for eleven.

WordMat er brugt rigtig meget i udskoling og på videregående uddannelser.

Du kan finde WordMat til Word 2016 på Mac her, hvor du ligeledes også finder det til PC.

http://www.eduap.com/WordMat/Download.aspx

Hvis du oplever udfordringer med WordMat – så har de en velfungerende Facebook side, hvorfra du kan komme i kontakt med personerne bag. https://www.facebook.com/wordmat/

Husk at WordMat er et gratis plugin – så der bør på vegne af alle brugere lyde en stor tak til EDUAP og Mikael Samsøe Sørensen for at stille det til rådighed.

Oplæsning af tekster og billeder omdannet til tekst med EasyIQ Office365.

Vidste du, at du kan få læst dine tekster op på dansk i Word online direkte i EasyIQ Office365?

Det kan du og du kan faktisk meget mere end bare det. I EasyIQ Office365 fås værktøjet Learning tool (på dansk Læringsværktøjet), som er et oplæsningsprogram mm. til bl.a. Word og OneNote samt har et genialt sammenspil med Office Lens (programmet til at tage billeder af dokumenter og white boards)

I Word online kan du allerede i dag benytte funktionen ”Moderne læser” som du finder under Vis knappen i din menulinje.

Her kan du få læst teksten op fra dit dokument på dansk – når du har trykket moderne læser, så skifter dit dokument over til oplæsningsvisning, hvor teksten opsættes læsevenligt og i bunden findes afspil-knappen, hvorefter dit dokument bliver læst op med markering af de ord der bliver oplæst.

Oppe til højre kan du vælge udseende af oplæsningsvisningen – altså styre på størrelse, afstande og farver på din tekst, så de er let anvendelige for dig.

Yderligere kan du markere, at oplæsningsprogrammet skal dele ordene op i stavelser og ligeledes markere navneord, verber og adjektiver.

Du kan naturligvis og styre oplæsningshastigheden, så du kan tilpasse et tempo der passer dig.

Få læst billeder af tekst op!

Samme oplæsning kan du også få gjort af dine billeder med tekst, som du tager med Office Lens. Du kan tage billeder med din Office Lens app på din telefon og få læst teksten op direkte i Lens app’en eller eksportere dit billede til en Word-fil på dit OneDrive og derefter få det læst op i Word online.

Lens og oplæsningsværktøjet omdanner altså dit billede til tekst som kan læses op direkte med moderne læsser i Word eller direkte i Office Lens app’en.

Læringsværktøjet findes også i en download udgave til OneNote og kommer senere til Word – dog kun på engelsk lige nu, men er ligeledes lovet til at også komme på dansk. Så indtil videre ligger den danske version i Word online og i Office Lens.

OfficeLens Moderne læser