Oplæsning af tekster og billeder omdannet til tekst med EasyIQ Office365.

Vidste du, at du kan få læst dine tekster op på dansk i Word online direkte i EasyIQ Office365?

Det kan du og du kan faktisk meget mere end bare det. I EasyIQ Office365 fås værktøjet Learning tool (på dansk Læringsværktøjet), som er et oplæsningsprogram mm. til bl.a. Word og OneNote samt har et genialt sammenspil med Office Lens (programmet til at tage billeder af dokumenter og white boards)

I Word online kan du allerede i dag benytte funktionen ”Moderne læser” som du finder under Vis knappen i din menulinje.

Her kan du få læst teksten op fra dit dokument på dansk – når du har trykket moderne læser, så skifter dit dokument over til oplæsningsvisning, hvor teksten opsættes læsevenligt og i bunden findes afspil-knappen, hvorefter dit dokument bliver læst op med markering af de ord der bliver oplæst.

Oppe til højre kan du vælge udseende af oplæsningsvisningen – altså styre på størrelse, afstande og farver på din tekst, så de er let anvendelige for dig.

Yderligere kan du markere, at oplæsningsprogrammet skal dele ordene op i stavelser og ligeledes markere navneord, verber og adjektiver.

Du kan naturligvis og styre oplæsningshastigheden, så du kan tilpasse et tempo der passer dig.

Få læst billeder af tekst op!

Samme oplæsning kan du også få gjort af dine billeder med tekst, som du tager med Office Lens. Du kan tage billeder med din Office Lens app på din telefon og få læst teksten op direkte i Lens app’en eller eksportere dit billede til en Word-fil på dit OneDrive og derefter få det læst op i Word online.

Lens og oplæsningsværktøjet omdanner altså dit billede til tekst som kan læses op direkte med moderne læsser i Word eller direkte i Office Lens app’en.

Læringsværktøjet findes også i en download udgave til OneNote og kommer senere til Word – dog kun på engelsk lige nu, men er ligeledes lovet til at også komme på dansk. Så indtil videre ligger den danske version i Word online og i Office Lens.

OfficeLens Moderne læser

 

Nyheder i EasyIQ SkolePortal og Opgave/aflevering til Office365 og G-suite

Der er kommet en række nyheder i SkolePortalen og i opgave/afleveringsmodulet til Office365 og G-suite.

Elevaflevering kan nu foretages som en simpel opgave – det vil sige, at eleven kan skrive sit svar direkte i et tekstområde i forløbet. Det er læreren som via flueben beslutter om eleven skal aflevere en simpel opgave og/eller skal aflevere filer, videoer og links, som svar på opgaven.

Elevaflevering fra lærerside

Elevaflevering fra lærerside

Elevaflevering fra elevside

Elevaflevering fra elevside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapitelskjuler – du kan nu gøre kapiteloversigten væsentlig mindre og dermed få et endnu bedre og større overblik over dit forløbsindhold. Tilgængeligt for både elever og lærer.

Kapitelskjul

 

 

 

 

 

 

 

Billeder – søg automatisk efter billeder på Google kategoriseret til friafbenyttelse, så man ikke skal tænke over brugsrettigheder. Når du indsætter et billede, så er der kommet en billedsøgningsknap – hvor du kan søge efter billeder som du så derefter indlejre i dit forløb med et enkelt klik.

Derudover er der kommet billedrotation på alle billeder – det vil sige, at du kan vende billederne efter dit ønske.

Billedrotation

Minecraft i undervisningen med Office365

Vidste du godt at med et Office365 login via EasyIQ, så er jeres bruger automatisk gjort klar til, at kunne bruge Minecraft Education Edition på Windows 10 platforme og MacOS Sierra platforme? I skal bare have købt licensen til hele skolen eller til dem som ønsker, at bruge det.

Kort sagt så er brugerne som er oprettet i Office365 klar til at kunne bruge Minecraft for Education – derefter købes licensen til Minecraft via jeres nuværende licensleverandør, så kan I logge på og lade kreativiteten og en helt ny undervisningsform se dagens lys.

Allerede nu er flere undervisere begyndt at tage Minecraft Education Edition i brug i deres undervisning – og allerede nu er der oprettet Minecraft baner både på engelsk og på dansk, som kan hentes ned og bruges sammen med dine klasser.

Du kan læse mere omkring login i Minecraft Education Edition med Office365 her: http://easyiq.dk/minecraft-i-undervisningen-med-office365/ 

Minecraft_Education_login_Office365

Deling af dokumenter i OneDrive har fået en mindre ændring

Microsoft har lavet en mindre ændring i måden, hvorpå man deler filer med kollegaer, elever eller medstuderende.

Når du trykker Del, så ser deleboksen nu således ud:

Deling1

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du klikker på Alle med dette link kan redigere dette element, så kan du vælge, hvilke tilladelser, som skal være på dit dokument.

Deling2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vælger du kun personer i din løsning/skole, så deles dokumentet som du/I hidtil har været vant til og dokumentet findes på personen du har delt dokumentet tils delt med mig liste, mens

Alle med dette link kan bruges eksternt.

Du kan sætte udløb på dit link, så du ikke selv skal huske, at gå ind og fjerne en deling til en person.

OneDrive klienten får endnu en lækker opdatering

Den nye OneDrive klient er nu kommet i pre-view – det vil sige, at den kan downloades via linket i blogindlægget her og giver din nuværende klient endnu flere muligheder. Ny OneDrive klient

Den er supernem, at komme i gang med – du følger blot guiden til henholdsvis PC og Mac i linket herunder. Hvis du følger de få punkter i guiden, så er det en supernem installere. Men følg nu de 3-4 punkter i den beskrevne guide, så installationen lykkes første gang.

Hvad er det nye så?

  • OneDrive klienten kan nu synkronisere filer fra SharePoint og ikke mindst fra Grupper – altså også vores klasse-grupper.
  • Du har tidligere kunne udvælge hvilke mapper du ville synkronisere fra dit OneDrive i den forhenværende klient – nu kan du yderligere vælge undermapper i dine mapper. Altså du kan gå niveauerne længere ned og vælge specifikke undermapper ud som du ønsker at synkronisere med din enhed. Dette kan du både vælge direkte i Office365 eller direkte i klienten.
  • Du kan nu synkronisere delt indhold – gå i delt med mig – gå til personens OneDrive, hvor de(n) delte fil(er) ligger og vælg synkroniser – så synkronisere du alle filer som ligger kollegaen eller medstuderende på din enhed. Dette har du tidligere kunne gøre, men det er nu blevet mere overskueligt og mere stabilt.
  • Bedre overskuelighed over synkroniserede grupper/klasser/websteder/delt med mig – synkronisere din gruppe eller klasses websted, så fremgår synkronisering i din dokument oversigt. Ligeledes hvis du vælger at synkronisere delt indhold fra en kollega eller lignende.
  • Bedre realtime sammenskrivning med kollegaer og medstuderende i dokumenter direkte i synkroniserede dokumenter.

Du kan læse mere om den nye klient her, hvor også download links ligger i guiden. Virker både på PC og Mac. Vi har som sagt testet klienten og syntes den leverer nogle rigtig gode tiltag indenfor synkronisering af filer til din egen enheder.