EasyIQ SkolePortal og Office365 Opgave/aflevering – Brillant videooptager og videofeedback

Vi har tilføjet nyt interessant indhold i jeres læringsplatform og i tilvalget Opgave/aflevering i Office365. Det er nu muligt, at bruge vores brillante videooptager direkte i browseren til at lave videoer i forløb, give feedback på et forløb/en opgave eller som elev optage en video som elevaflevering.

Videooptagelse direkte i browseren er altså blevet en nemt og simpelt at gå til for både underviser og elev.
Områderne hvor videooptageren er tilgængelig i indholdsfelterne ”Video” for underviser og i ”Elevaflevering” for eleven, hvor der står optag video – derfor tilgås dit kamera og du skyder videoen, gennemser den og trykker gem, så er din optagelse gemt og klar til at afspille.

2016-05-09_141941

Videooptagelsen er også tilgængelig i fanen feedback, som du finder på det enkelte forløb enten via at trykke ”Evaluering” eller ”Opgaver”. Øverst kan du vælge feedback, hvor du kan optage videoer til den enkelte elev som har arbejdet med forløbet – og eleven kan ligeledes svare med en video. Det er her også muligt, at kommentere på forløbet – ligesom det også er muligt for forældrene til barnet, at optage video og kommentere.

2016-05-09_142058

I vurder forløb i skabelondatabasen vil du også kunne kommentere og optage videoer, hvor du kan fortælle om dit grundlag for vurderingen af forløbet du evt. har taget en kopi af.
Se video nr. 10 på siden her om hvor nemt det er, at optage videoer til afspilning direkte i browseren i EasyIQ SkolePortal: http://easyiq.dk/video-skoleportal/

Hvis du har behov for hjælp, så kan du også tage et kig på vejledningen til EasyIQ SkolePortal på: http://easyiq.dk/skoleportal-vejledninger/ 

EasyIQ SkolePortal og Opgave/Aflevering – Nyt design!

Vi har gennem den seneste tid arbejdet med re-branding af EasyIQ SkolePortalen og Opgave/Afleverings modulet med integration til Office 365 og GoogleApps. Vi har arbejdet på at gøre portalen og Opgave/Aflevering mere lækkert og intuitivt rent designmæssigt.

Dette er nu lagt på løsningen!

EasyIQ SkolePortal

Det nye design giver nye tilpasningsmuligheder på forløb i form af farve og ikon samt giver nem adgang til opbygningen af indholdsfelter m.v.

Du vil altså møde det nye design, når du logger ind i EasyIQ SkolePortal eller tilgår opgave/afleveringsmodulet i Office365 og GoogleApps.

Vi har lavet nye videoer med det nye design omkring EasyIQ SkolePortal på http://easyiq.dk/video-skoleportal/ og opdateret begge videoer om opgave/afleveringsmodulet i Office365 på http://easyiq.dk/video-office-365/ samt GoogleApps på http://easyiq.dk/videogoogleapps/ – henholdsvis video nr. 11 og video nr. 2.

Ny OneDrive mulighed i forhold til Office 365

Der er umulighed for at benytte en forbedret OneDrive der giver:

  • Forbedre pålideligheden og ydeevnen
  • Support for mere end 20.000 filer
  • Support for filer op til 10 GB
  • Mulighed for at vælge og fravælge mapper der ønskes synkroniseret

Det er den første release fra Microsoft, den virker på Win7, Win8 og Win10 samt MAC OS 10.9.

OBS: Det virker pt. ikke på Win8.1 (Det kommer i løbet af første kvartal 2016)

Der er foreløbigt nogle begrænsninger med den nye implementering:

  • Det er pt. ikke muligt at synkronisere andet end OneDrive data

– Så SharePoint-sites (Klassesider) og Groups sites synkronisering virker ikke pt. Det kommer support for det i løbet af første kvartalt 2016.

– Så hvis du ikke kan undvære dette, så kan/skal du ikke skifte til den nye implementering nu.

 

  • Der er nogle begrænsninger i integrationen til den lokale Office pakke, vi vurdere ikke disse punkter som værende af afgørende betydning, du kan læse om dem her: Link

 

Generel info omkring den nye OneDrive løsning: Link

Hvordan kommer du i gang på PC: Link

Hvordan kommer du i gang på MAC OSX 10.9: Link

EasyIQ SkolePortal med over 1100 Gyldendal-læringsforløb

Det er ikke mange dage siden, at vi annoncerede samarbejdet med Gyldendal omkring integration af deres læringsforløb i EasyIQ SkolePortal.

Siden annonceringen har Gyldendal haft fart over feltet med at gøre deres læringsforløb tilgængelige for fælles brugere af Gyldendal og EasyIQ SkolePortal.

Dette har resulteret i over 1100 læringsforløb, med fælles mål, handlingsplaner, redskaber, tekster, materialer, info til læreren samt meget mere i forskellige fag fra 1-10 klassetrin, som er klar til brug.

Vi er både glade og stolte over samarbejdet med Gyldendal og samtidig glade på vores brugeres vegne, som får nem adgang til læringsforløbene og værktøjerne som disse giver adgang til. Gyldendal-læringsforløb kan integreres i EasyIQ SkolePortal og derefter kombineres med digitale opgaver, differentierede læringsmål, evaluering, arbejdet med fælles mål, årsplaner, elevplaner og meget mere.

2015-11-24_135224

Se evt. videoen herunder om hvor nemt det er, at komme i gang med at benytte Gyldendal læringsforløb i EasyIQ SkolePortal.

Fagportalerne i EasyIQ SkolePortal – Gyldendal

Vi forventer fortsat, at kunne introducere yderligere samarbejde med nogle af de andre forlag snarest.

EasyIQ SkolePortal – Årsplan

Vi har tilknyttet den dynamiske årsplaner som opstår på baggrund af oprettede forløb og dermed inddeles efter fag, målgruppe, fælles mål og klasse/elev i EasyIQ SkolePortal. Det vil sige, at der automatisk skabes en årsplan på baggrund af forløbene som eleverne arbejder med i læringsplatformen.

Alle forløb der arbejdes med via læringsplatformen – hvad enten om det er oprettede forløb i EasyIQ SkolePortal eller om det er forløb hentet fra fx Gyldendal, så bliver forløbene lagt i Årsplanen, hvor det er nemt, at få et overblik og igangværende forløb/emner samt kommende aktiviteter.

Både undervisere, ledelse, elever og forældre kan se årsplanen, som vises i en ugekalender oversigt eller bare en listeoversigt.

EasyIQSkolePortaÅrsplan