EasyIQ SkolePortal og Opgave/Afleveringer opdatering

Ændring i top menu:

  • Portfolio flyttes ud så den fremgår i top menuen
    • Portfolio er forsat også, at finde under elevplan
  • ”Forlags-knappen” fra topmenuen flyttes ind under ”Vidensdeling”

Portfolio
Vi har gennem tiden fået meget input på Portfolio funktionalitet.
Vi har lyttet og modtaget alle de gode forslag, som nu har udmundet sig i, at lærere og elever får nu en række nye muligheder i Portfolio.

Lærere og elever kan oprette indhold direkte i Portfolio uden relation til et forløb.
Det vil sige at man kan placere Kommentere, Filer og Video feedback direkte i Portfolio til den enkelte elev:

NyPortfolio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Derudover kan man også tilføje Kommentere, Filer og Video feedback i relation til forløb/opgave.
Kommentere der er givet til forløbet under feedback vises nu også direkte i Portfolio – hvilket ligeledes gør sig gældende, når der er lavet ”kommentar til elev” på en konkret opgave i et forløb.
Med andre ord – alt feedback af forskellig art samles i Portfolio automatik lige meget hvor du giver den.

WordMat er nu tilgængeligt til Word 2016 på Mac

WordMat er et plugin, som er lavet til Microsoft Word. Det er ganske gratis at hente og installere. Det er dog en forudsætning, at man har Microsoft Word installeret.WordMatLogo

Der kan arbejdes med mange matematiske områder via WordMat, men især ligningsløsningsdelen og trekantsberegneren letter virkelig arbejdet for eleven.

WordMat er brugt rigtig meget i udskoling og på videregående uddannelser.

Du kan finde WordMat til Word 2016 på Mac her, hvor du ligeledes også finder det til PC.

http://www.eduap.com/WordMat/Download.aspx

Hvis du oplever udfordringer med WordMat – så har de en velfungerende Facebook side, hvorfra du kan komme i kontakt med personerne bag. https://www.facebook.com/wordmat/

Husk at WordMat er et gratis plugin – så der bør på vegne af alle brugere lyde en stor tak til EDUAP og Mikael Samsøe Sørensen for at stille det til rådighed.

Oplæsning af tekster og billeder omdannet til tekst med EasyIQ Office365.

Vidste du, at du kan få læst dine tekster op på dansk i Word online direkte i EasyIQ Office365?

Det kan du og du kan faktisk meget mere end bare det. I EasyIQ Office365 fås værktøjet Learning tool (på dansk Læringsværktøjet), som er et oplæsningsprogram mm. til bl.a. Word og OneNote samt har et genialt sammenspil med Office Lens (programmet til at tage billeder af dokumenter og white boards)

I Word online kan du allerede i dag benytte funktionen ”Moderne læser” som du finder under Vis knappen i din menulinje.

Her kan du få læst teksten op fra dit dokument på dansk – når du har trykket moderne læser, så skifter dit dokument over til oplæsningsvisning, hvor teksten opsættes læsevenligt og i bunden findes afspil-knappen, hvorefter dit dokument bliver læst op med markering af de ord der bliver oplæst.

Oppe til højre kan du vælge udseende af oplæsningsvisningen – altså styre på størrelse, afstande og farver på din tekst, så de er let anvendelige for dig.

Yderligere kan du markere, at oplæsningsprogrammet skal dele ordene op i stavelser og ligeledes markere navneord, verber og adjektiver.

Du kan naturligvis og styre oplæsningshastigheden, så du kan tilpasse et tempo der passer dig.

Få læst billeder af tekst op!

Samme oplæsning kan du også få gjort af dine billeder med tekst, som du tager med Office Lens. Du kan tage billeder med din Office Lens app på din telefon og få læst teksten op direkte i Lens app’en eller eksportere dit billede til en Word-fil på dit OneDrive og derefter få det læst op i Word online.

Lens og oplæsningsværktøjet omdanner altså dit billede til tekst som kan læses op direkte med moderne læsser i Word eller direkte i Office Lens app’en.

Læringsværktøjet findes også i en download udgave til OneNote og kommer senere til Word – dog kun på engelsk lige nu, men er ligeledes lovet til at også komme på dansk. Så indtil videre ligger den danske version i Word online og i Office Lens.

OfficeLens Moderne læser

 

Nyheder i EasyIQ SkolePortal og Opgave/aflevering til Office365 og G-suite

Der er kommet en række nyheder i SkolePortalen og i opgave/afleveringsmodulet til Office365 og G-suite.

Elevaflevering kan nu foretages som en simpel opgave – det vil sige, at eleven kan skrive sit svar direkte i et tekstområde i forløbet. Det er læreren som via flueben beslutter om eleven skal aflevere en simpel opgave og/eller skal aflevere filer, videoer og links, som svar på opgaven.

Elevaflevering fra lærerside

Elevaflevering fra lærerside

Elevaflevering fra elevside

Elevaflevering fra elevside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapitelskjuler – du kan nu gøre kapiteloversigten væsentlig mindre og dermed få et endnu bedre og større overblik over dit forløbsindhold. Tilgængeligt for både elever og lærer.

Kapitelskjul

 

 

 

 

 

 

 

Billeder – søg automatisk efter billeder på Google kategoriseret til friafbenyttelse, så man ikke skal tænke over brugsrettigheder. Når du indsætter et billede, så er der kommet en billedsøgningsknap – hvor du kan søge efter billeder som du så derefter indlejre i dit forløb med et enkelt klik.

Derudover er der kommet billedrotation på alle billeder – det vil sige, at du kan vende billederne efter dit ønske.

Billedrotation

Minecraft i undervisningen med Office365

Vidste du godt at med et Office365 login via EasyIQ, så er jeres bruger automatisk gjort klar til, at kunne bruge Minecraft Education Edition på Windows 10 platforme og MacOS Sierra platforme? I skal bare have købt licensen til hele skolen eller til dem som ønsker, at bruge det.

Kort sagt så er brugerne som er oprettet i Office365 klar til at kunne bruge Minecraft for Education – derefter købes licensen til Minecraft via jeres nuværende licensleverandør, så kan I logge på og lade kreativiteten og en helt ny undervisningsform se dagens lys.

Allerede nu er flere undervisere begyndt at tage Minecraft Education Edition i brug i deres undervisning – og allerede nu er der oprettet Minecraft baner både på engelsk og på dansk, som kan hentes ned og bruges sammen med dine klasser.

Du kan læse mere omkring login i Minecraft Education Edition med Office365 her: http://easyiq.dk/minecraft-i-undervisningen-med-office365/ 

Minecraft_Education_login_Office365