Skolelinks har fået nyt udseende

Vi har ændret udseendet af EasyIQ Skolelinks, som er tilgængeligt i EasyIQ SkolePortal og Office365. Skolelinks giver en oversigt over jeres digitale læringsmidler, som alle lærere kan tilføje indhold til, så det bliver nemt for jer selv og jeres elever, at arbejde med digitale læringsmidler.

Skolelinks nyt udseende

Skolelinks tilgås i EasyIQ SkolePortal via “Links” knappen i menuen og i Office365 via knappen “SkoleLinks” på forsiden.

Oversigten er fortsat opdelt i paneler efter kategorierne IT-afdelingen, Skolen, Klasser og Privat.
Udvalgte brugere kan oprette linkpaneler med digitale læringsmidler i it-afdelingen, som vises for alle brugere på skolen øverst i oversigten. Derefter vises linkpanelerne for skolen efterfuldt af klasserne, som alle lærer kan oprette paneler og links til – ligesom man også kan lave din egne private linkssamling, som figurer nederst. Det er altså muligt, at lave linkspaneler til hele skolen, en bestemt eller flere klasse(r) eller til dig selv.
Opsætningen af links er relativ simpel – se vejledningen her

I samarbejde med Microsoft tilbyder vi igen Study-smarter sessioner

Klæd dine elever på digitalt med Study Smarter-sessioner fra Microsoft

Digitaliseringen ruller for fuld udblæsning i de danske klasseværelser. Det kræver at man er klædt på til at udnytte de mange muligheder for at samarbejde og lære på nye måder.  Microsoft tilbyder Study Smarter-sessioner som har fokus på at skabe sunde studievaner og ruste brugere til Office 365 fortsætter i det nye skoleår.

Studysmartersession

Folkeskoleelever, kursister og studerende har muligheden for at lære mere om:

  • Præsentationsteknik med PowerPoint/Sway
  • Opbygning af store opgaver med Word
  • Digital notatteknik og samarbejde med OneNote
  • Fildeling, backup og samskrivning med OneDrive

Oplægget holdes af eksperter, der er affilieret med Microsoft, der er specialiseret i at formidle it til unge på alle niveauer.

Betingelser

Study Smarter-oplægget kan bookes gratis. Dog gælder der et krav om, at en forsamling på minimum 50 elever skal deltage i oplægget. Hvis dette ikke er muligt koster det 3.900 kroner. Yderligere kan man tilkøbe ekstra-sessioner samme dag for 950 kroner per session.

Koordineringen af projektet vil ske i samarbejde med de individuelle institutioner om konkret indhold og praktiske informationer.

Tag fat i os fra EasyIQ – så formidler vi kontakt til de ansvarlige hos Microsoft.

Adgang til Clio Online forløb i EasyIQ SkolePortal

Vi har nu fået lavet integration til Clio Onlines læringsforløb, som kan tilgås direkte i EasyIQ SkolePortal.

Rigtig mange af vores brugere er flittige brugere af Clio Onlines fagportaler og har efterspurgt netop denne integration – den er nu tilgængelig og bliver løbende udvidet med forløbene fra Clio i takt med de bliver gjort klar til integrationen. Brugerne vil altså opleve at antallet af tilgængelige forløb under forlaget Clio i Forlags-knappen i EasyIQ SkolePortal løbende vil blive forøget.

Integrationen bliver lavet, så forløbsinfo, beskrivelse, fælles mål, synlige læringsmål, tegn på læring mv. kommer med over og dermed netop kan evalueres på direkte i EasyIQ SkolePortal.

God fornøjelse med Clio Online forløb direkte i EasyIQ SkolePortal.

Se videoen omkring integrationen og hvordan du kan bruge det herunder:

 

Fagportalerne i EasyIQ SkolePortal – Clio Online

Office365 Groups nu som klassesider

Vi har lanceret nye klassesider i EasyIQ Office365 – klassesiderne bliver automatisk oprettet som grupper i jeres Office365 og eleverne får automatisk adgang på baggrund af UNI-C info. Lærerne vælger via et link deres klasser og får den vej adgang og ejerskab for klassesiden/gruppen.EasyIQklassesiderudenu

Grupperne årsrulles automatisk lige som de gamle klassesider.

Grupperne hedder f.eks.: ”2A-gladsaxeskole-Ugrp” og er opbygget ud fra: [klasse]-[skolenavn]-UGrp

”UGrp” står for ”Unified Group”, det er altså denne nye type gruppe/klasseside.

Begynder der at være nogle grupper på din skole, som hedder -UGrp, så vil det sige, at de nye klassesider er rullet på hos jer. Du skal så som lærer bruge linket her for at vælge dine grupper/klasser, som du så bliver medlem af. Eleverne er automatisk blevet tilmeldt deres gruppe/klasse.

Du vælger dine klasser via linket her: http://skoleportal.easyiqcloud.dk/Login/DirectAccess?defaultAction=classes

De nye klassesider indeholder automatisk et fælles filområder, kalender, mail, notesbog og samtalehistorik.

Hvis I allerede har klassesidemodulet, så bliver de nye klassesider automatisk tilgængelig i jeres løsningen inden for kort tid.

Er i særligt interesseret i at komme i gang de nye Group klassesider så skiv det til support@easyiq.dk

Her i ikke købt klassesider, men gerne vil have automatisk opdaterede/årsrullede klassesider baseret på groups, så kontakt os.

N.B. De gamle klassesider bibeholder vi i jeres løsningen indtil I er klar til at skille jer af med dem.

EasyIQ App til iPad er nu tilgængelig i App Store

EasyIQ App til iPad er nu tilgængelig i App Store, som gør det nemt, at tilgå dine læringsforløb i EasyIQ SkolePortal og tilgå dine opgaver/afleveringer i Office365 og GoogleApps.

Arbejdet med alt indhold i ovennævnte kan nu ske direkte via app’en, som gør det nemmere og hurtigere at navigere rundt, opbygge forløb og opgaver mv.

App’en vil løbende blive udvidet med endnu mere indhold – vi hører gerne om dine ideer og inputs til app’en, så meld dem endelig ind til os.

EasyIQAppudenumedgrafik

Alle funktioner lige fra multi-modalitet, videofeedback, forældreadgang mv. virker.

App’en gør det rigtig nemt at arbejde med SkolePortalen eller Opgave/afleveringsmodulet i Office365 og GoogleApps direkte på din iPad.

Du kan downloade EasyIQ app’en via linket her i App Store eller ved at søge efter EasyIQ: https://itunes.apple.com/dk/app/easyiq/