Egne hold til fremtidig brug i SkolePortalen og Opgave/aflevering

Du kan nu lave dine egne hold, som du kan udgive forløb og opgaver til igen og igen.Opret egne hold
Det vil sige, at du laver dit hold selv engang for alle – holdet gemmes derefter på din bruger og kan bruges ligeså ofte du har lyst til at stille dem overfor et forløb eller en opgave.

Holdet kan bestå af enkelte elever fra en klasse, på tværs af klasser eller på tværs af skoler. Du sætter selv dit hold, som du så fremtidigt har nemt ved at udgive forløb og opgaver til.

Det er simpelt, at lave dine egne hold. Se den korte video, som viser den gennem den korte proces her.

Opret egne hold_1

Det er nu muligt at kopiere filer fra OneDrive til en Gruppe/klasseside

Det er ganske simpelt. Du kan nu markere dine filer i dit OneDrive og vælge at du vil kopiere filen til et andet sted. Her kan nu vælge dine grupper/klassesider. Det vil sige, at det er nemt, at tage et eller flere dokumenter eller mapper fra dit OneDrive og kopiere det ud til gruppen.

Du kan se en lille video her om hvordan du gør.

Funktionen er helt ny – og den bliver løbende gjort tilgængelig i jeres Office365.

OneDrive kopier filer til grupper

Chat i dokumenter er tilgængeligt i Office365

Vidste du at du nu kan chatte med dine medforfattere af et dokument, når I befinder jer i samme dokument?
Office Online realtid co-authoring funktion gør det nemt for dig at arbejde sammen med andre på et dokument fra din browser. Uanset om du er ved at lægge sidste hånd på et essay til et skoleprojekt – Office Online kan du arbejde problemfrit med andre, uanset hvor de er.
Chat bliver tilgængeligt i dokumentet, når I er flere derinde, hvor man så kan chatte sammen samtidig med at man sidder og skriver forskellige steder i dokumentet.

  • Document chat er tilgængelig, når samarbejde med andre i realtid i Word og PowerPoint. Du skal blot klikke på Chat -knappen for at begynde at chatte med alle, der arbejder i dokumentet.
  • Fortsæt med at chatte med de samme mennesker efter at have forladt dokumentet via Skype på skrivebordet eller telefon.
  • Du har altid viden om, hvornår og hvor dit team arbejder på dokumentet

chat i samme dokument

Invitér eksterne brugere ind i Office 365 Groups

Du samarbejder sikkert ofte i teams på kryds og tværs på din institution. Og nogle gange med eksterne brugere, eksempelvis hvis I har partnerskoler eller danner pædagogiske netværk. Vi har gode nyheder, der kan understøtte jeres samarbejde!

Office 365 Groups er en super smart teknologi, når man arbejder på et projekt eller i et team. Med Office 365 Groups skabes en gruppe, hvor der er tilgang til et lager, en chat, en kalender, en fælles notesbog og adgang til et planlægningsværktøj. Det betyder, at man kan arbejde struktureret og med en masse redskaber til rådighed på gruppeniveau.

Før var dette forbeholdt institutionens egne brugere, men nu kan man også invitere eksterne brugere ind! Man skriver deres mail, de får en velkomst, og så har de ellers adgang til filer, samtaler, kalender mm.

De vil endda også kunne tilgå gruppen fra Outlook Groups-app’en som findes til mobile enheder.

Man vil kan både invitere brugere med en Gmail- eller Outlook.com-konto ind – også selvom de er til privat brug. Dermed bliver samarbejde med Office 365 endnu bedre end før – både for interne og eksterne brugere.

 

Gæsteindlæg af Erik Carter, Teacher Ambassador Microsoft.

Skolelinks har fået nyt udseende

Vi har ændret udseendet af EasyIQ Skolelinks, som er tilgængeligt i EasyIQ SkolePortal og Office365. Skolelinks giver en oversigt over jeres digitale læringsmidler, som alle lærere kan tilføje indhold til, så det bliver nemt for jer selv og jeres elever, at arbejde med digitale læringsmidler.

Skolelinks nyt udseende

Skolelinks tilgås i EasyIQ SkolePortal via “Links” knappen i menuen og i Office365 via knappen “SkoleLinks” på forsiden.

Oversigten er fortsat opdelt i paneler efter kategorierne IT-afdelingen, Skolen, Klasser og Privat.
Udvalgte brugere kan oprette linkpaneler med digitale læringsmidler i it-afdelingen, som vises for alle brugere på skolen øverst i oversigten. Derefter vises linkpanelerne for skolen efterfuldt af klasserne, som alle lærer kan oprette paneler og links til – ligesom man også kan lave din egne private linkssamling, som figurer nederst. Det er altså muligt, at lave linkspaneler til hele skolen, en bestemt eller flere klasse(r) eller til dig selv.
Opsætningen af links er relativ simpel – se vejledningen her